Over ons

Juno en Karin maart 2008

In oktober 2005 ben ik, Karin, gestart met het zoeken naar een geschikte kat voor mijn gezin (man, vrouw en 4 zonen). Onder andere via internet heb ik naar alle mogelijke informatie gezocht. Naarmate ik meer informatie vond werd ik meer en meer enthousiaster over dit kattenras. Het karakter (lief, vriendelijk en rustig, maar wel eigenzinnig) en de bouw en uiterlijk van het lichaam (gespierd en wild voorkomen, lynxachtig) spraken mij erg aan.

Al gauw kwam ik in contact met de toen enige fokker in Nederland en ik kon vrijblijvend naar haar kittens komen kijken. Wij waren meteen verliefd op de kittens en gelukkig waren er toen nog 2 te koop. Al gauw werd besloten tot aanschaf van onze poes Charlie. Zij woont inmiddels bij onze oudste zoon. Op 6 augustus 2006 kwam ook Neo bij ons wonen, hij is nog steeds een grote vriend voor onze fokpoezen. Hij is onze eerste kater. Charlie en Neo hebben wij als huisdier gekocht en zijn gesteriliseerd en gecastreerd.
Inmiddels ben ik zo verliefd op dit kattenras geworden, dat ik in 2008 besloten heb zelf een kleine (hobby)cattery te starten. Op deze manier hoop ik ook bij te kunnen dragen aan het feit dat steeds meer mensen in Nederland/Europa van dit prachtige ras kunnen gaan genieten. Mijn doel is om Pixiebobs te fokken die zowel qua uiterlijk als karakter enorm goede kwaliteiten bezitten.

Op 18 april 2008 is Juno vanuit Amerika bij ons komen wonen. Zij komt van Cattery Black Creek Bobis in Amerika en is onze eerste fokpoes. Inmiddels werk ik al met de vierde generatie na Juno. In 2009 ben ik onze tweede fokpoes Ronja in Zweden op gaan halen bij een Zweedse fokker. Zij was zwanger en uit die zwangerschap is onder andere onze fokpoes Emmy geboren. Op dit moment fok ik met de tweede generatie na Ronja.
Onze cattery bestaat uit 4 fokpoezen en 1 fokkater. Ik werk samen met Cattery Catsheavens in België waar ook de fokkaters wonen.