Informatie

Pippa and kittens day 5

Pippa and kittens day 5

Al onze kittens zullen in huiselijke kring met veel liefde en een goede verzorging opgroeien. Ze zullen niet eerder naar hun nieuwe eigenaar gaan als ze 12-13 weken oud zijn. Dan zijn ze goed gesocialiseerd, kunnen zelf eten en zijn kattenbak zindelijk. Zij zijn dan ontwormd, hebben twee vaccinaties voor katten- en niesziekte gehad en zijn gechipt. En nadat ze twee keer een gezondheidsinspectie van onze dierenarts hebben gehad krijgen ze een gezondheidscertificaat (Europees paspoort) mee. Ook zal ik met de eigenaar een contract ondertekenen en hierin zal onder andere een gezondheidsgarantie voor het kitten vermeld staan. Via TICA wordt een 3 generatiestamboom en een eigenaars certificaat aangevraagd.

In Europa zijn nog relatief weinig fokkers van de Pixiebob en de meeste Pixiebobs worden geïmporteerd uit Amerika. De prijs van een liefhebberkitten varieert en valt in de duurdere prijsklasse. De prijs hangt af van de kwaliteit van het kitten. Het kitten moet om een showkwaliteit te hebben voldoen aan de standaard van uiterlijke kenmerken zoals opgesteld door TICA voor de Pixiebob. Dat betekent dat de staartlengte erg belangrijk is. De perfecte staartlengte is 2-5 inch (5,1-12,7 cm). Verder zijn ook de bouw en vachtpatroon belangrijk. Zo moet elke Pixiebob een donker gestippelde vacht hebben op de buik. Bij de Pixiebob zijn de ogen met sterk ontwikkelde wenkbrauwen, kin en spieren ook belangrijke lichamelijke kenmerken.

Heb je interesse in een van onze kittens of wil je een vraag stellen stuur een e-mail naar info@dutchpixiebob.nl.

Op de pagina’s van de kittens vinden jullie meer informatie over de kittens afzonderlijk. Hier zal ik ook vermelden of het desbetreffende kitten onder evaluatie is, beschikbaar is, er een optie op genomen is of het verkocht is.

  • Onder evaluatie: Kitten wordt nog niet verkocht om te evalueren welke kwaliteit het heeft. Het kan zijn dat het bij ons in de cattery blijft en zo niet dan zal het later beschikbaar komen voor verkoop als huisdier of fokkat met of zonder showkwaliteit.
  • Optie: Een toekomstig eigenaar heeft een optie genomen op dit kitten22 en er is een aanbetaling gedaan. Ik vind het belangrijk dat een toekomstig eigenaar eerst kennis komt maken met het kitten en met ons. Klikt het en besluit deze toekomstig eigenaar om dan tot koop over te gaan dan zal de koop gesloten worden volgens onze koopovereenkomst.
  • Beschikbaar: Het kitten is beschikbaar en te koop.
  • Verkocht: Het kitten is verkocht, volledig betaald en de koopovereenkomst is ondertekend.