Zeer slecht nieuws!

Het is zo moeilijk om jullie te moeten vertellen dat we afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag alle kittens van Pippa hebben moeten laten inslapen. Op donderdag jl. werd het eerste kitten benauwd. Ik ben toen meteen met Pippa en de kittens naar de dierenarts gegaan. Bleek dat het kitten moeilijk door zijn neus ademde, maar ook drinken ging daardoor moeilijk. Ik heb toen neusdruppels meegekregen voor alle kittens en ze moesten 6-8 keer per dag gedruppeld worden in hun neus om het slijm op te lossen en het advies om bij te voederen. Dat laatste was een ramp, omdat het kitten niet goed kon ademen. Ik moest dus heel voorzichtig vocht naar binnen druppelen, zodat hij er niet in zou stikken. Helaas mocht dit allemaal niet baten voor kitten nummer 2 het katertje met de lange staart. Binnen een paar uur verslechterde zijn toestand en ook zijn longen leken vol te lopen met slijm. Eind van de middag hebben we hem moeten laten inslapen. Vrijdag volgden kitten 1 en 4, de andere 2 katertjes. Het poesje, kitten 3, heeft het tot zaterdag volgehouden. Ook zij kreeg van het ene op het andere moment problemen met ademen. Er is nog geprobeerd door de dierenarts om met infusen en een warmtelamp de situatie te verbeteren voor de kittens, maar ook dat hielp niet meer. Ze gingen helaas klinisch zeer snel achteruit. Ik ben er helemaal kapot van, maar ik weet ook dat we verder moeten en gelukkig zijn de andere katten allemaal gezond en niet ziek.

Waar zijn ze zo ziek door geworden? Een mogelijke verklaring is dat ze een virus (bv herpes) hebben binnen gekregen, maar niet genoeg antistoffen hiervoor van de moeder hebben gekregen via de moedermelk. Pippa is nooit ziek geweest of geworden, ze heeft direct na de bevalling wel geniest en dat kan een teken zijn dat zij het virus zelf heeft overgedragen. Ondanks het feit dat zij up to date was met haar vaccinaties.

Voordat Pippa de volgende keer naar Monty gaat, zal zij eerst weer gevaccineerd worden en volledig onderzocht worden door de dierenarts. Het is nu te hopen dat haar volgende nest meer antistoffen van haar zal krijgen om meer bestand te zijn tegen deze aggressieve virussen.

Dit zijn helaas dingen die kunnen gebeuren in een cattery en hier heeft de natuur overwonnen.

6 Reacties

 1. Marian
  | Permalink

  Hallo Karin,

  Wat een vreselijk nieuws..zat net even op je website te kijken en toen zag ik dit bericht.
  Heel veel sterkte!

  Groeten Marian Baron

 2. Lieve Karin,

  Echt zo verschrikkelijk! Zo zielig voor de ukkies en zo naar voor jou. Geen woorden voor. Ja, natuurlijk kunnen dit soort dingen gebeuren, maar je gunt dit niemand. En zeker jou niet;-). Dus ik wil je nogmaals heel veel sterkte wensen.
  Liefs,
  Lin

 3. Lieve Karin

  We vinden het verschrikkelijk voor Pippa en voor jou, wat nu gebeurd is.
  Ze was zo een lieve moeder, helaas is er tegen dat virus niets te beginnen. We wensen je heel veel sterkte toe bij dit verlies.
  Liefs.
  Hermelinda

 4. Annemarie
  | Permalink

  Hoi Ka,

  Wat ontzettend zielig, helemaal omdat ze zo benauwd waren! En dan ook nog alle kittens…
  Sterkte en ik hoop dat het goed gaat met Pippa!
  X Annemarie

 5. Fred en Geer Boot
  | Permalink

  Hallo Karin
  Wat een vreselijk nieuws, heel veel sterkte toegewenst vanuit Beverwijk
  Fred en Geer

 6. I am so sorry this happened. Just trust you are not alone in this. We all have seen these heart breaks. Hug Bill for me!

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U kunt de volgende HTML 'tags' en 'attributes' gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*