Met kitten 6 naar de dierenarts geweest!

Ik ben gisteren en vandaag met kitten 6 naar de dierenarts geweest. Ik had ontdekt dat ze een veel dikker buikje had dan broertjes en zusjes en dat vertrouwde ik niet. Ze lijkt niet ziek of pijn te hebben, ze drinkt en beweegt goed. De dierenarts heeft geconstateerd dat de blaas zich niet leegt. Voor onderzoek en ontlediging is toen met een steriele naald via de buikwand urine afgetapt uit de blaas. En door daarna te drukken op het buikje liept de blaas wel verder leeg. Vandaag voor controle terug geweest. In de tussentijd had ze voor zover ik heb gemerkt geen urine geproduceerd. Uit onderzoek van de urine is gebleken dat er geen infectie aanwezig is en alle waarden waren goed. Twee dierenartsen hebben haar bekeken en weer had ze een overvolle blaas die zich niet zelf had geleegd. Door te manipuleren, d.w.z.  door stevig op het buikje te drukken en stevig te wrijven, liep er wel urine uit. Het vermoeden is dat er toch iets in aanleg niet goed zit. Dat kan aangeboren of genetisch zijn. Mogelijk werkt de zenuw niet (goed) die zorgt voor de blaaslediging. Dit kitten heeft dan ook geen staartwervels. Ze heeft voor alle zekerheid een injectie gekregen om te zorgen dat de blaas meer ontspant, zodat hopelijk de urine wel loopt. Ze is weer met mij thuis bij Juno en broertjes en zusjes en we gaan haar dit weekend in de gaten houden en d.m.v. drukken en wrijven op haar buikje zorgen dat de blaas zich blijft legen. Maandag ga ik weer met haar terug of zoveel eerder als nodig is en is er dan geen verbetering dan heeft dit kitten een zeer slechte prognose wat betreft overlevingskansen helaas. Het is zo’n lief en prachtig klein vrouwtje.

3 Reacties

 1. wilma
  | Permalink

  o wat sneu voor dat hummeltje, zij zal ook wel pijn heben dan.
  sterkte karin en hopenlijk loopt het goed af met haar.

  groetjes van wilma.

 2. Tamara
  | Permalink

  Hopelijk knapt ze op nadat haar blassje geleegd was en red ze het zelf, zo niet dan is het inderdaad heel triest dat haar overlevingskansen slecht zijn, maar het welzijn van het beestje staat voorop. Hou je taai he Karin!
  Je bent een goede poezenmoeder hoor!

 3. ach, Karin

  wat sneu dat willen we nu echt niet. Ik hoop zo dat het in orde komt met ons meisje. Laat je nog een mailtje als je wat meer weet. Ik duim !!!!!
  xxx

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U kunt de volgende HTML 'tags' en 'attributes' gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*