Kraamartikelen

Nog 2 weken en dan gaat Juno bevallen!

Ik ben maar eens begonnen de kraamartikelen te verzamelen voor de geboorte van Juno’s eerste nestje. Daar komt nog heel wat bij kijken. Allereerst heb ik natuurlijk een plekje voor Juno nodig waar ze in alle rust de kittens op de wereld kan zetten. Ik heb besloten een mooie doos voor haar in orde te maken. Dit mag toch echt geen doos zijn waar spullen in verpakt zijn geweest die behandeld zijn met bestrijdingsmiddelen. Zo heeft een bananendoos wel de goede afmeting, maar is mogelijk in aanraking geweest met bestrijdingsmiddelen en dat is schadelijk voor moeder en kittens. De juiste afmeting is ook belangrijk, hij mag niet te klein, maar ook niet te groot zijn. Juno moet zich met haar pootjes kunnen afzetten tegen de wanden van de doos wanneer ze gaat bevallen. Ik denk dat het wel gelukt is de juiste doos te vinden (met dank aan Linda), nu nog hopen dat Juno bereid is om daar in te bevallen. Ik zet de doos in ieder geval vast op mijn slaapkamer (waar ze hopelijk gaat bevallen) zodat ze daar kan wennen.

Verder met het lijstje: onderdeken, kraammatrasjes, flanellen doeken, handdoeken, washandjes, ontsmettingsmiddel, handschoenen, navelstrenggaren, ontsmettingsmiddel, druivensuiker, slijmzuiger, voedingspipet, arterieklem, vervangende melk (hoop ik niet nodig te hebben), zuigflesje (hoop ik niet nodig te hebben), speentjes en speenprikkertje (hoop ik niet nodig te hebben), pittenzakje (voor extra warmte), weegschaal, thermometertje voor in de kraamdoos, koortsthermometer, etc., etc., etc.

Het is toch een hele lijst om af te werken, maar dat heb ik er zeker voor over. Mijn katten verdienen het beste, het zijn zulke lieve schatten. Ook is de dierenarts op de hoogte gebracht van de verwachte bevallingsdatum, ik hoop wel dat Juno en ik de bevalling samen kunnen doen zonder hulp van de dierenarts.

Juno vindt alles best en slaapt het liefst op het parket!

Juno vindt alles best en slaapt het liefst op het parket!

2 Reacties

  1. Dat wordt een mooi kraambedje. Dat was een hele aankoop.
    Wat ligt ze daar rustig. Nog 2 weekjes !!!!

    knuffeltje

  2. Nog geen kittens ?????

    Wij duimen voor een goede bevalling en heel gezonde kittens !!!!!!
    Chaplin, Lin en Viv xxx

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U kunt de volgende HTML 'tags' en 'attributes' gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*